General|19 Octubre 2011 17:52

Dia Mundial contra el Càncer de Mama

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) va fixar el 19 d’octubre com el Dia mundial contra el càncer de mama per fer consciència de la necessitat de explorar i revisar freqüentment per detectar a temps algun tumor cancerigen.

L’OMS assenyala que cada 30 segons en algun lloc del món es diagnostica un càncer de mama.

El càncer de mama és una malaltia que cada dia es cobra la vida de moltes dones de totes les edats, encara que només un 6% dels casos es dóna en menors de 35 anys, sent si més probable en aquelles majors de 40 anys. El càncer de mama és el tumor més freqüent en la població femenina. En els últims anys la seva incidència ha augmentat de forma considerable.

Entre els factors de risc que es presenten amb major freq

üència estan:
Els genètics, l’edat, es presenta amb major incidència després dels 45 anys i posterior a la menopausa.
Antecedents gestacionals, és més freqüent en dones que van tenir el seu primer fill després dels 30 anys o que mai van engendrar.Antecedents de salut, les que ja van tenir càncer en una pica, estan més propenses a desenvolupar-lo de nou.
Antecedents de desenvolupament sexual; aquelles dones que van presentar menstruació primerenca o menopausa tardana tenen més probabilitats que altres.

L’estil de vida i factors ambientals hi ha moltes substàncies cancerígenes que afavoreixen el seu desenvolupament, entre elles les que conté el cigar.

Prevenció
Per prevenir es requereixen les revisions freqüents i després dels 40 anys sotmetre a una mamografia.

La mamografia permet detectar lesions en la mama fins a dos anys abans que siguin palpables i quan encara no han envaït en profunditat ni s’han disseminat als ganglis ni a altres òrgans.

La mamografia permet detectar el 90% dels tumors i l’examen físic no
més un 50%.Una bona forma de posar tot de la nostra part per evitar el càncer de mam

Font periodicodigitala és fugir dels greixos d’origen animal (en general, seguir la dieta mediterrània) mantenir el pes que correspongui a la nostra alçada i constitució, fer exercici físic regularment i abstenir-nos de prendre alcohol en la mesura del possible.Cal tenir en compte que mantenir aquests hàbits no evita el càncer de mama directament, però està comprovat que es redueixen considerablement les possibilitats de patir-lo.

Font: periodicdigital
  • Compartir entrada:
  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg

Deixi una resposta

Te que estar logged in per fer un comentari.